EasyE:n palvelu vastaa moneen isännöitsijän haasteeseen

Suomessa reilusti yli kaksi miljoonaa ihmistä asuu taloyhtiöissä, ja taloyhtiöiden isännöinti koskettaakin monen suomalaisen arkea. Rooli on merkittävä suomalaisen kansallisomaisuuden vaalijana, ja sille on monia vaatimuksia eri tehtävien hoitamisen ja osaamisen suhteen. Isännöitsijän yksi haaste on saada aika riittämään tarvittaviin tehtäviin ja hallinnointiin.

Toinen haaste on energiatehokkuus, jonka merkitys tulee korostumaan entisestään kiinteistöissä. Monissa 1970-1980 -luvun taloyhtiöissä on tällä hetkellä peruskorjausten tarve ja samalla tulee huomioida myös energiatehokkuuskysymyksiä. Ne vaikuttavat asumisen kustannuksiin, lisäksi taustalla vaanivat myös Suomessa ja kansainvälisesti asetetut hiilineutraaliustavoitteet. 

Energiatodistus ekologisesti kestävien ratkaisujen tukena

Energiatodistus on asiakirja, joka taloyhtiössä tulee olla päivitettynä ja asukkaille jaettavana heidän myydessä tai vuokratessa osakettaan. Energiatodistus kertoo kiinteistön energialuokan, joka taas kuvaa rakennuksen energiatehokkuutta laskennallisen E-luvun perusteella. Energiatodistus ei ota kantaa asukkaiden kulutustottumuksiin kuten veden ja sähkön kulutukseen, vaan rakennuksen ominaisuuksiin. 

Rakennuksen ominaisuuksilla on suora vaikutus siihen, kuinka ekologinen se on energiatehokkuuden näkökulmasta. Uudisrakennuksissa se voidaan ottaa huomioon jo alkuvaiheessa, sen sijaan vanhoissa rakennuksissa energiatehokkuutta voidaan parantaa erilaisin toimenpitein kuten korjauksilla tai laiteuudistuksilla.

Energiatodistuksen laatimiseen kuuluvan kohdekäynnin aikana isännöitsijällä on hyvä tilaisuus saada oleellista tietoa rakennuksen energiatehokkuudesta ja siihen vaikuttavista tekijöistä. Lisäksi laatija antaa toimenpide-ehdotukset kirjattuna energiatodistukseen. Tämä on arvokas tuki isännöitsijälle, kun pohditaan taloyhtiön tulevaisuutta – millaisia investointeja tulisi tehdä ja mikä niiden vaikutus on asumismukavuuteen sekä asumisen kustannuksiin.  

Energiatodistusta kannattaa siis hyödyntää, kun haluat ratkaista rakennusten ekologisuuteen ja energiatehokkuutteen vaikuttavia kysymyksiä. Niillä on suuri merkitys asukkaiden arkeen sekä yhteiskunnallisesti kestävään kehitykseen. 

Osta energiatodistus verkosta ja säästä omaa työaikaa

Kun isännöitsijänä sinulla on monia taloyhtiöitä ylläpidettävänä, se tarkoittaa, että työpöydällä riittää monenlaisia työtehtäviä hoidettavaksi. Jokainen asia, jonka tekemistä voit nopeuttaa ja helpottaa, on oleellinen työtehokkuuden kannalta. Energiatodistusten hankkiminen on yksi tehtävä, jossa voit säästää aikaa ja vaivaa.

Monesti energiantodistuksen hankintaan sisältyy sopivien palveluntarjoajien etsintää, tarjouskyselyitä ja pitää myös pysyä kartalla, milloin jo tehdyt todistukset vanhenevat. Tätä työtä voit helpottaa EasyE:n isännöitsijöille suunnatun verkkokaupan avulla. 

Se on ainutlaatuinen palvelu, joka yhdistää energiantodistusten laatijat ja niiden tilaajat: verkkokaupan kautta tehty energiantodistustilaus menee laatijoiden käytössä olevaan tilauskantaan ja he poimivat sieltä oman alueensa toimeksiannot. Tilaajana sinun ei siis tarvitse etsiä sopivaa tekijää, vaan tilauksen jälkeen energiatodistuksen laatija ottaa sinuun yhteyttä ja voitte sopia kohdekäynnistä. 

Verkkokaupan myötä säästät aikaa tarjouskyselyjen tekemiseltä ja niihin vastausten odottelulta. Palvelussamme energiatodistusten hinta on edullinen ja kiinteä – vain suunnitelmien täydentäminen on lisämaksullista. Kun tilaat energiatodistukset EasyE:n kautta, löydät kaikki taloyhtiöiden energiatodistukset samasta paikasta ja saat jatkossa muistutukset vanhenevista todistuksista. 

Hyödynnä EasyE:n verkkokaupan ja energiantodistuksen hyödyt:

  • saat käyttöösi energiatehokkuutta parantavat ehdotukset huomioiden kustannustehokkuuden.
  • Vähennät energiatodistuksien tilaamiseen liittyvää työtä.
  • Helpotat tehtyjen todistusten hallinnointia. 

Pian voit tilata energiatodistuksen netistä.

Tutustu myös näihin artikkeleihimme

Energiatodistus – miksi sellainen pitää olla?

Energiatodistus – miksi sellainen pitää olla?

Energiatodistus muuttuu todella konkreettiseksi asiaksi monelle 2023 vuoden aikana.

Lue lisää
Energiatodistus – mikä se on ja mihin sitä tarvitaan

Energiatodistus – mikä se on ja mihin sitä tarvitaan

Energiatodistus kertoo rakennuksen energiatehokkuuden. Se on laskennallinen tapa ilmaista rakennuksen suorituskyky eli se, miten paljon energiaa rakennus kuluttaa.

Lue lisää
Hanki energiatodistus ajoissa

Hanki energiatodistus ajoissa

Lain mukaan energiatodistus pitää esittää asuntoa myytäessä ja vuokrattaessa. Kyse ei ole pelkästään turhasta paperinpalasta, sillä se tarjoaa myös

Lue lisää